NASZE OBIEKTY

We wszystkich naszych obiektach

istnieje możliwość wynajęcia pokoi,

a także sal konferencyjnych.

PIERWSZY PRZEGLĄD FILMÓW O PISARZACH – PISARZ TEŻ CZŁOWIEK. 25-27 listopada 2013 (poniedziałek – środa), godz. 18:30, Dom Literatury w Warszawie, ul. Krakowskie Przedmieście 87/89.

PROJEKCJA FILMU „KRAKOWIANIN
Z PARYŻA” (impreza towarzysząca
I PRZEGLĄDOWI FILMÓW
O PISARZACH). 22 listopada 2013 (piątek), godz. 18:00, Klub Radia Wnet w Warszawie, ul. Koszykowa 8.

BIESIADA LITERACKA, podczas której w pierwszej części wspominani będą pisarze zmarli w 2013 roku (m.in.: Edmund Niziurski, Cezary Chlebowski, Sławomir Mrożek, Sokrat Janowicz, Stanisław Milewski), gościem drugiej części będzie Agnieszka Stabro, zaś na zakończenie wystąpi Kabaret Autorów ZAKR. 21 listopada 2013 (czwartek), godz. 18:00, Dom Literatury
w Warszawie, ul. Krakowskie Przedmieście 87/89.

GALA XVIII EDYCJI NAGRODY IMIENIA WITOLDA HULEWICZA.
20 listopada 2013 (środa), godz.
17.00, Dom Literatury
w Warszawie,
ul. Krakowskie
Przedmieście 87/89.

WARSZAWSKA SZKOŁA PISANIA: STAJNIA LITERACKA SPP – warsztaty literackie. 19 listopada 2013 (wtorek), godz. 16:00, Dom Literatury
w Warszawie, ul. Krakowskie Przedmieście 87/89.

ROZMOWY PRZY KRAKOWSKIM PRZEDMIEŚCIU – rozmowa druga: „Polskie miody z łyżką dziegciu”. Gościem wieczoru będzie Janusz Tazbir. 14 listopada 2013 (czwartek), godz. 19:00,
Dom Literatury w Warszawie,
ul. Krakowskie Przedmieście 87/89.

WIECZÓR POEZJI JOVANA ZIVLAKA, wybitnego poety serbskiego z Novego Sadu. 12 listopada 2013 (wtorek), godz. 18:00, Dom Literatury
w Warszawie, ul. Krakowskie Przedmieście 87/89.

SPOTKANIE Z GRZEGORZEM ŁATUSZYŃSKIM, autorem tomiku poetyckiego „Własną drogą”.
5 listopada 2013 (wtorek),
godz. 18:00, Dom Literatury

SPOTKANIE Z BEATRIJS
van CRAENENBROECK z Belgii, poetką, założycielką i Sekretarz Generalną Międzynarodowego Stowarzyszenia im. Antona
van Wilderode. 4 listopada 2013 (poniedziałek), godz. 17:00,
Dom Literatury w Warszawie,
ul. Krakowskie Przedmieście 87/89.