www.Astoria - Willa Literatów.pl

Willa „Astoria” położona jest w cichej okolicy Zakopanego, przy ul. Droga do Białego 12, zaledwie 15 minut spacerem od centrum uzdrowiska, popularnych Krupówek i skoczni Wielka Krokiew. Mieści się w niej Dom Pracy Twórczej im. Stefana Żeromskiego, ale pokoje dostępne są przez cały rok także dla osób nie związanych ze środowiskiem literackim.

Dysponujemy 12 pokojami gościnnymi, wyposażonymi w łazienki oraz WiFi. Większość pokoi ma balkon lub taras.

Serdecznie zapraszamy!

Astoria-front

W Domu Pracy Twórczej im. Stefana Żeromskiego „Astoria” w Zakopanem bywają najwybitniejsi twórcy polskiej literatury. Właśnie podczas pobytu  w „Astorii” w 1996 roku Wisława Szymborska otrzymała wiadomość o przyznaniu jej Nagrody Nobla.

Willa, znajdująca się w spokojnej części zimowej stolicy Polski, jest wymarzonym miejscem dla osób pragnących wypocząć lub oddać się pracy twórczej. Miłośnicy turystyki górskiej czy sportów zimowych, przyjeżdżając do „Astorii” docenią jej położenie, jest to bowiem doskonałe miejsce wypadowe na szlaki prowadzące na górskie szczyty i  w tatrzańskie doliny. Spacer do Doliny Olczyskiej i do Jaszczurówki, podobnie jak do kolejki linowej na Kasprowy Wierch w Kuźnicach trwa około 1 godziny, do Doliny Kościeliskiej – 2 godziny. Zwolennicy krótszych wycieczek mają możliwość pospacerować nad malowniczym Białym Potokiem, sąsiadującym z DPT „Astoria”. W pobliżu znajduje się także wyciąg narciarski.
Wielu gości podkreśla rodzinną, domową atmosferę, panującą w „Astorii” oraz świetną kuchnię, znaną ze znakomitych potraw i domowych wypieków.

Dysponujemy dwunastoma pokojami gościnnymi, w tym 1-, 2-, 3-osobowymi oraz jednym 4-osobowym. Każdy pokój posiada łazienkę z prysznicem, wyposażony jest także w telewizor i WiFi. Teren willi jest ogrodzony, gościom oferujemy bezpłatny parking. Cena za pokój ze śniadaniem wynosi o 70 do 100 zł. Można wykupić całodzienne wyżywienie,
a także zamówić porcje dla dzieci.

Astoria-front Astoria-front Astoria-front

Aktualna oferta